SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Klippans Simsällskap
Välkommen till

SOMMARSIMSKOLA

Intensiv simskola är inomhus i Klippans simhall två olika perioder att välja på antingen vecka 24 och 25 eller vecka 25 och 26. Det blir totalt 9 tillfällen uppehåll midsommarafton

 

Avbokning och återbetalningsregler gällande sommarsimskolan hos Klippans simsällskap.

Avbokning före kursstart-hela kursavgiften återbetalas utom medlemsavgiften på 250 kr samt den administrativa avgiften. 

Avbokning när kursen har börjat- ingen återbetalning.

 

 Grodyngel (Nivå 1)

Vattenvana är det vi tränar på mest i denna gruppen . Barnet ska ha fyllt 4 år för att få vara med här. Undervisningen innehåller många lekar som används för att bygga på vattenvanan och skapa trygghet.  Undervisningen sker i varmvattens bassängen på djup 70cm.

 

Grodan (Nivå 1)

I denna grupp fokuserar vi på vattenvana och vattensäkerhet. Barnet ska ha fyllt 4 år. Undervisningen innehåller mycket lek för att skapa trygghet hos barnen. Vi förbereder även barnen för de olika simteknikerna. Total tid 40 minuter. Undervisning sker i varmvattens bassängen djup 70 cm.

 

Sjöhästen (Nivå 2)

I den här gruppen fokuserar vi på att ta oss fram i vattnet och lära oss ryggsims tekniken. Undervisningen sker i varmvattens bassängen djup 70-90 cm. Total tid 40 minuter.

 

Kräftan (Nivå 3)

I denna grupp fokuserar vi på utveckling av de olika simteknikerna. Krav kunna simma 5 meter ryggsim. Utvecklar ryggsim och crawl. Rekommenderad ålder är från 5 år. Simundervisningen sker i aktivitets bassängen djup 90 cm, kan använda den djupa delen också. Total tid 40 minuter

 

Räkan (Nivå 3)

I den här gruppen fokuserar vi på att lära barnen simma 10m ryggsim på djupt vatten samt att utveckla kunskaperna i crawl och bröstsim. Kravet för att gå i den här gruppen är att kunna simma 10m på grunt vatten. Simundervisningen sker på den djupa delen av aktivitets bassängen.

 

Valen (Nivå 4)

I denna grupp fokuserar vi på utveckla ryggsim, crawl och bröstsim. Samt att kunna simma längre. Krav att kunna simma 10 meter ryggsim och 5 meter crawl. Simundervisningen sker i aktivitetsbassängen djup 90 cm, kan använda den djupa delen också. Total tid 40 minuter.

 

Delfinen (Nivå 4)

I den här gruppen fokuserar vi på att lära barnen simma 25m ryggsim och crawl på djupt vatten samt att dyka från kanten. Kravet för att gå i den här gruppen är att kunna simma 25m ryggsim på grunt vatten. Simundervisningen sker i den djupa delen av aktivitets bassängen.

 

Laxen (Nivå 5)

I denna grupp har vi som mål att utveckla simsätten. Påbörja armarna på fjärilen. Ett tillfälle kommer vi att ha bad och båtvett samt klädsim. Krav att kunna simma 25 meter ryggsim, 25 meter crawl och 12,5 meter bröstsim.

Simundervisningen sker i den stora bassängen (25 m). Total tid 40 min.

 

Abborren (Nivå 5)

I den här gruppen ska barnen lära sig att simma 100m ryggsim på djupt vatten. Barnen ska även utveckla sina kunskaper i crawl, bröstsim och fjärilsim. Kravet för att gå i den här gruppen är att man ska kunna simma 100m valfritt simsätt. 

 

Sillen (Nivå 5)

Det här är den sista simskolegruppen. I den här gruppen förbereder man sig för att börja tränings simma. Man gör volter, starter och tränar på sin teknik i de fyra simsätten. Kravet för att gå i den här gruppen är att man ska kunna simma 100m ryggsim samt kunna simma crawl och bröstsim. 

 

 

 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Klippans Simsällskap, 08/09 22:54 
Klippans Simsällskap, 22/08 08:26 
Klippans Simsällskap, 11/08 08:34 
Klippans Simsällskap, 26/07 09:15 
Klippans Simsällskap, 18/07 08:08 
Klippans Simsällskap, 30/04 10:11