Välkommen till Klippans Simsällskap
Klippans Simsällskap är en simklubb som startades 1970. Idag bedriver klubben dels simskola från ca 4 års ålder och dels simtränings-/tävlingsverksamhet för ungdomar, vi har även en grupp med frisimsträning för vuxna.
Tyr Sprint Meet i Burlöv 6-7 februari
2016-02-07 22:32
Gabriella och Jonathan
I dagarna två bjöd Sydsim in till simmarfest i Burlövsbadets snabba 50-metersbassäng. Här simmas det försök på morgonen med finalpass under eftermiddagen uppdelat i de olika åldersklasserna och många klubbar passar på att känna in sig på långbana vilket gör att det är väldigt många starter denna helg.
Klippan hade simmare med från högsta gruppen och hade många bra simningar med sig i bagaget hem efter denna helgen. I hård konkurrens simmades det snabbt, så snabbt att vi kunde räkna in två finalplatser under lördagen. Jonathan på 50 bröstsim där han inte riktigt nådde ända fram under eftermiddagen utan simmade in på åttonde plats samt Gabriella som nu verkligen börja göra sig ett namn på sprintdistansen 50 frisim och som slutade på en femte plats. 
Bra kämpat i bassängen alla KSSare! 
Sparbanken Cup Tyringe 6 feb
2016-02-07 22:16
Lördagen tillbringade en del av T2s simmare i Tyringe där det gick undan i bassängen. 
Riktigt snabb var Albin som slog sina gamla rekord med flera sekunder. Detta gjorde honom flitig på prispallen! 
Även för resterande simmare så simmades det bra och det var en fin samling medaljer och plaketter som fick följa med hem till Klippan. 
UGP och Ebo sprintcup i Eslöv 30-31 januari
2016-02-01 20:30
I Eslöv simmades det under helgen Ungdoms Grand Prix, en tävling med de lite längre sträckorna, samt Ebo SprintCup på söndagseftermiddagen med enbart 50 meters distanser i samtliga simsätt.

I vattnet simmades det snabbt av många Klippansimmare, och ett antal medaljplatser blev skörden. 

Gabriella simmade hem hela fem medaljer denna helg, ett silver och fyra brons. Här kan nämnas 100 frisim på 1,02,14 och halva distansen 50 frisim på 28.54
Jonathan var även han på pallplats ett par gånger, med silver på 100 bröstsim och 100 fjärilsim. Jennie ville inte vara sämre på bröstsimsdistanserna och simmade hem silvret på 200 bröstsim, starkt jobbat!
Erik simmade snabbt på olika distanser, pressade sig under 200 frisim till 2.09.17 och på specialdistansen 50 frisim blev det en bronsmedalj
Alice trotsade senaste tidens förkylningar och gjorde SprintCupen snabb med bra tider på bröstsim och frisim, likaså simmade Belinda bra på sprintdistanserna denna söndageftermiddag i simhallen.
Marcus som vuxit ifrån UGP kom ner till Eslöv för SprintCupen, och den satsningen gav honom två medaljer. Silver på 50 bröstsim och brons på 50 ryggsim
Inbjudan till StjärnCup 14 feb
2016-01-27 15:54

Nu är det tid för vårens första StjärnCup söndag 14 feb

Detta gäller grupperna T1,T2,M, Tek1, Tek2 samt Tek3

StjärnCupen är vår egen klubbtävling där man tävlar mot klockan och sina egna tider för att erövra diplom eller medalj. Denna söndag simmar vi frisim, bröstsim samt även medley för de lite mer simvana.

Vi samlas i badhuset klockan 17.00 för gemensamt upprop och insim. Tävlingsstart beräknas till ca 17.45 och slut runt 19.15.

Anmälan om ni vill vara med sänder ni till kansli@klippanssimsallskap.se med följande information: Namn och grupp samt vilket år ni är födda. Detta ska vara oss tillhanda senast lördag 6 februari så att sekretariatet kan sätta ihop en startlista. Om alla anmäler i tid så går det snabbare att komma igång på tävlingsdagen!

Vi tar gärna emot hjälp av så många föräldrar som möjligt för att bygga ihop bassängen med tidtagningsplattor mm. Kom in i vår gemenskap och lär känna andra föräldrar samt få en större insyn i vad som händer runt en bassäng vid tävling. Välkomna såväl ni som varit med förut (ni är guld värda) och alla nya!

Vi ses och har lika kul med en fartfylld StjärnCup som sist!

Agneta Edvinsson

Vid ev frågor, kontakta resp tränare i er grupp

Tränings- och tävlingskalender
2016-01-17 18:00

Nu ligger era träningsscheman samt vårens tävlingskalender under respektive grupp i fliken "Träning".

Klicka på dokument och se bifogade filer.


Ni kan även se era träningstider i kalendern.

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..