SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Klippans Simsällskap
Välkommen till

Sportringen Sprint Meet i Burlöv

Under första helgen i februari var det dags för 2024 års första simtävling i 50m bassäng. KSS skickad simmare från A & B gruppen till Burlöv för att testa formen inför sommarens mästerskap i långbana.

Klippans Simsällskap hade med sig 11 simmare under helgens tävling och våra simmare bjöd på massor av fina simningar som ger hopp inför framtida tävlingar i vår och till sommaren.

 

KSS fick se tre simmare födda 2010 ta sig till finaler och där göra fina prestationer. Men vi fick även se personliga rekord från en rad mer simmare.

 

Här kommer ett axplock av våra duktiga simmare och deras resultat. För att få en sammanställd resultatlista klicka er vidare via länken längst ner i referatet.

 

Marcus "Macce" Skog -96 simmade under helgen 50m bröstsim och 50m frisim. På 50m frisim slog han till med ett nytt personligt rekord och gick för första gången under 27 sekunder individuellt. 

Henri Moreau - 06 tog sig an 50m ryggsim, 100m frisim och 50m fjärilsim under tävlingen. Bäst gick det för honom på 100m frisim där han slog till med ett nytt pers med fina 58,63 där Henri gör en mycket snabb första 50a men står tyvärr inte hela vägen in i mål. Men detta visar att det finns mycket mer att hämta.

Maja Nilsson -07 tog sig till Burlöv för att simma 50m frisim. Maja gör ett mycket fint lopp i ca 40m innan krafterna tog slut och tiden sprang ifrån henne och hon simmar in strax över sitt personliga rekord.

Patrica Pitula - 08 simmade under helgen 50m frisim och 100m fjärilsim. Båda distanserna gjorde Patti mycket bra. Men för att precis ha gjort en stor omställning i sin teknik på frisimmet så är 2 tiondelar över pers ett mycket bra resultat.

Billie Åstrand - 09 simmade exakt samma distanser som Patti. Det vill säga 50m frisim och 100m fjärilsim. Tyvärr så fick Billie inte det att stämma på någon av distanserna utan landade lite över pers på båda loppen.

Alvin Larsson -10 var en av två simmare som vad med på hela tävlingen och Alvin tog sig även till final på 50m bröstsim. Detta var även Alvins första tävling i 50m bassäng vilket han gjorde otroligt bra med massor av fina simningar. Men bäst för Alvin gick det på 50m bröstsim där han i försöken simmade under 40 sekunder för första gången i sitt liv med fina 39.54 vilket räckte till en 8e plats och en ny chans under finalpasset. Och i finalen slog Alvin till med ett riktigt dunderlopp. Alvin simmade in på nya personliga rekordet av 37,83 vilket var en sänkning av försökssimningen med nästa 2 sekunder. Grymt bra jobbat, ska bli kul att se vad han kan göra på nästa tävling.

Marta Wisniewska -10 gjorde även hon en mycket fin tävling där hon bland annat simmade till sig en final på 50m frisim med det nya personliga rekordet 30,21. Marta simmade även en mycket bra 100ing ryggsim där hon slog till med ett nytt pers. Marta fick som jag tidigare sa simma final på 50m frisim. I finalen så gör hon en otroligt bra första 35 meter innan krafterna tog slut. Men Marta lyckas ändå simma in på ett nytt pers och var otroligt nära att gå under 30 sekunder i 50m bassäng. Marta simmar in som 7a med tiden 30.04!

Emma Ströby-Stepan - 10 tog sig an 4 lopp under försöken och tog sig vidare till final på två av dessa. Emma simmade final på 200m frisim där hon slutade 4a efter en mycket fin sista 50a. Emma tog sig även till final på 100m ryggsim där hon slog till med ett nytt personligt rekord i långbana med hela 10 sekunder.

Inez Pirvu Ottosson -11 var Klippans yngsta simmare och en av de två som simmade båda dagarna. Inez gjorde en mycket fin tävling där hon slog nya personliga rekord på samtliga distanser som hon simmade. Bäst gick det på 100m frisim där hon slog ett nytt pers med hela 5 sekunder och simmade in på 1:13.65. 

 

Bra simmat alla grymma Klippan simmare!
Nästa tävling för KSS del är i Osby 17-18 februari.

 

Länk till resultaten:

Swimify resultat

 

UGP 1 i Kristianstad

Sista helgen i januari 2024 vara KSS med en väldigt liten men ack så grym skara i Kristianstad och simmade Ungdoms GP.

 

Simmarna som var med på tävlingen var Emma Ströby-Stepan och Inez Pirvu Ottosson.

Tillsammans så simmade tjejerna 10 lopp och vi fick se massor av fina simningar från tjejerna.

 

Först ut var det 200m frisim som både Emma och Inez simmade.
Inez slog då till med ett nytt personligt rekord inte bara på själva 200ingen utan även på sin första 100ing. Inez simmade in på en mycket fin tid av 2:39,68 vilket även gav Inez en fin silvermedalj.
Emma som simmade i åldersklassen över gjorde även hon en fin simning. Emma håller just nu på att lära sig en ny frisimsteknik på de lite kortare distanserna så detta var första testet för hur långt hon har kommit.
Emma simmar in på en tid av 2:15,44 vilket är lite långsammare än tävlingen i Ängelholm men det finns massor av lärdomar att dra nytta av efter ett loppet. Emma slutade på en grym första plats i sin åldersklass och fick då ta emot en guldmedalj.

 

Nästa lopp på tävlingen var 100m bröstsim och här fick vi se Inez fortsätta i fin form. Inez slår till med ett 15 sekunders personligt rekord och simmar in på en tid av 1:39,29. Snyggt jobbat!

 

Vi tar oss snabbt vidare till Emmas nästa lopp och ytterligare en guldmedalj. Denna gången var det på 400m medley. En distans som Emma inte simmat så många gånger och har mycket kvar att lära sig om hur man på bästa sätt ska utföra en sån distans. 
Detta sagt så simmar Emma in på 5:31,47 vilket är ca 4 sekunder över sitt personliga rekord.

 

Efter lite lunch och vila var det sen dags för Emma igen och denna gången på en helt ny distans i 200m fjärilsim. Detta var Emmas första gång att simma 200m fjärilsim och som hon simmade det. Med en tid av 2:50,84 tar hon sig i mål som 2a och simmar hem en silvermedalj.

Lite avbad senare för Emma var det dags för 400m frisim och ännu en distans där vi laborerar lite med tekniken.

Emma gör ett bra och stabilt lopp och simmar in på 4:50,70 och får med sig hem guldmedalj nummer 3.

 

Sist ut på lördagen hade vi Inez på 200m ryggsim.

Här tog Inez vid sin mycket fina förmiddag och slog till med ett nytt personligt rekord på hela 20 sekunder!
Inez simmade in på fina 2:55,17 vilket gav henne en fin silvermedalj.

 

Snyggt jobbat tjejer! Vilken första dag.

 

På söndagen så tog sig tjejerna förmånen an ta sovmorgon för att sedan ta sig till Kristianstad på eftermiddagen.

Först ut här hade vi Inez som simmade 100m ryggsim och visade att formen från gårdagen fanns kvar. Inez tryckte på och slog även här till med ett stort nytt pers. Med tiden 1:22,36 och en tredjeplats så persade Inez med hela 10 sekunder!

Vilken helg du gjorde Inez.

 

Efter lite vila och energi så var det dags för Emma att göra helgens sista tävlingslopp.

Denna gången på 800m frisim en distans som många tänker att denna är Emma trygg med, den har hon simmat massor av gånger.

Detta var Emmas tredje gång att simma 800m frisim i 25m bassäng. 

Emma gör en tuff öppning och går ut sekunden snabbare på första 400 meterna än vad hon simmade sin 400ingar på under lördagens tävling.

Öppningen blev tyvärr lite väl hård och Emma tröttnade lite på slutet och simmade in på en andra plats med tiden 10:00,35 vilket var ca 10 sekunder över pers.

Men medalj nummer 5 till Emma var in simmad och helgens resultat blev 3 guld och 2 silver för Emmas del. Snyggt jobbat!

 

Helgens sista tävlingslopp för Klippans del var Inez på 100m frisim. Inez kom till tävlingen med ett personligt rekord på 1:15 och åker ifrån Kristanstad med ett nytt fint pers på 1:10,29 och medalj nummer 4 till Inez.

Otroligt bra jobbat även av Inez som under helgen simmar 5 distanser och slår nya personliga rekord på samtliga lopp!

 

Bra jobbat tjejer, det ser ut att bli en rolig tävlings vår för Klippans del!

ÄSS Cup 2024

Då var tävlingssäsongen igång för 2024.

 

Klippans A, B & C grupp var i Ängelholm under helgen 13-14 januari och simmade ÄSS Cup.

Tävlingen var en snabb historia både rent resultatmässigt för våra duktiga Klippan simmare men även i anseende av att det var väldigt få deltagare med på tävlingen.

 

Från KSS sida så fick vi se ett gäng nya personliga rekord men även några mycket fina och intressanta simningar som både tränare och simmare kan ta med sig in i säsongen.

För att lyfta fram några av våra mycket duktiga simmare så vill jag låta lampan lysa över Olle Ljung i vår C-grupp.
Olle simmade en mycket bra 50m frisim där han slog till med ett nytt pers med hela 5 sekunder när han för första gången gick under 40 sekunder. Olles sluttid blev 38.41. Mycket fint simmat.

 

En annan simning som jag vill lyfta fram kom också på 50m frisim fast för våra tjejer, och Tyra Hjort i vår A-grupp som efter lite problem både med sin rygg och med sin motivation så tryckte hon ner en 50a frisim under 29 sekunder på 28.85 vilket var hennes snabbaste 50a på över 1 års tid. Stort grattis Tyra!

 

Jag tycker att vi tar och fortsätter på temat snabba tjejer och 50m frisim och denna gången vill jag berätta lite om Julia Bengtsson i vår C-Grupp.
Julia som med sina 9 år (fyller 10 senare i vår) var en av de yngsta på hela tävlingen. Julia gjorde precis som Olle och tog steget under 40 sekunder för första gången.
Julia slog till med ett nytt personligt rekord med nästan 2.5 sekunder och fick den mycket fina tiden 37.51. 

 

Sista simmaren som jag vill passa på att berätta lite extra om är Marcus "Macce" Skog i vår A-Grupp. Macce simmade för första gången under 31 sekunder på 50m bröstsim och slog helt enkelt till med ett nytt personligt rekord med 30.99.
Detta visar och betyder att hur gammal man än är så går det fortfarande att utvecklas och bli bättre.

Bra jobbat Macce det ser bra ut inför våren Masters SM

 

För att detta inte ska bli alldeles för långt och tråkigt att läsa så länkar jag här nedan till resultaten från ÄSS Cup och säger stort grattis till alla Klippan simmare som var på plats och gjorde min första tävling som Klippan tränare till en underbar upplevelse.

 

Resultat ÄSS Cup

 

Tack för mig så ses vi på kanten snart igen!

 

/Erik Fritz