SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Klippans Simsällskap
Välkommen till

Färsingadoppet 2024

Söndagen den 16/6 så åkte 4 simmare och en tränare från Klippan till Sjöbo för att försöka kvala till Sum-Sim och för att simma nya distanser i 50m bassäng.

 

Först i vattnet hade vi Inez och Marta på 200m bröstsim här båda bjöd på mycket fina simningar.
Marta slog till med ett nytt personligt rekord med 6 sekunder då hon simmade in på fina 3.08,25. Inez ville inte vara sämre då hon för första gången simmade 200m bröstsim i 50m bassäng. Men inez slog till med ett nytt personligt rekord med hela 10 sekunder från hennes 25m bassäng pers.

Bra start på tävlingen tjejer!

 

Bara några minuter senare var det dags för Inez, Ieva och isa att simma 100m ryggsim.
Här fick vi se nya personbästan från Isa och Ieva medan Inez fick solen rakt i ögonen och tyvärr inte kunde hålla styr på simningen.

Men Ieva och Isa nya pers och deras tider är 1.29.63 för Ieva och 1.23,28 för Isas vilken även räckte till en 5e plats.

 

Efter lite vila var det dags för Isa att för första gången ta sig an 400m medley. 
Med en jättefin första 75a fjärilsim så tog tyvärr krafterna slut. Det finns massor av att hämta på samtliga 4 simsätten men för att detta var Isas första försök på distansen så gör hon en jättefin simning. Isa slutar på en tid av 7.00,43.

 

Sist på förmiddagen simmade Marta 100m bröstsim som ett extralopp. Detta för att försöka kvala till Sum-Sim i Sundsvall senare i sommar.

Marta gör ett kanonlopp och öppnar på mycket fina 38.9 vilket ger henne perfekta möjligheter att klara kvaltiden 1.23.40.

Men Marta tappar lite av sin fina simning sista 15 meterna och simmar in på ett nytt fint personligt rekord av 1.23.59. Endast 19 retliga hundradelar över kvalet.

Marta skulle simma 100m bröstsim på eftermiddagen igen men där blev hon lite lurad av hennes konkurrenter då hon simmade in på en fin andra plats och tog hem ett silver. Men tiden blev tyvärr bara 1.25.15.

Men Marta har två chanser till redan imorgon onsdag på vår avslutningstävling i Klippan. 

 

Annars bjöd eftermiddagen på 400m frisim från Ieva och Isa. Där Isa tyvärr inte riktigt att hunnit återhämta sig från förmiddagen och simmade in strax över hennes personliga rekord.

Men Ieva bjöd på en otroligt fin simning. Ieva simmade in på fina 5.35.00 vilket var ett nytt personligt rekord med hela 6 sekunder från hennes kortbane pers.

Bra jobbat Ieva!

 

Efter lite vila var det dags för 100m frisim och Isa och Inez hoppade i vattnet.

Isa simmade in bara halvsekunden över sitt personbästa på distansen- Bra kämpat Isa!

Inez simmade däremot på hur fint som helst. Inez simmade in på ett nytt pers med fina 1.08.59. Detta var en tid som räckte till en guldmedalj. Stort grattis Inez!

 

Sist på eftermiddagen var det dags för 200m ryggsim för Inez och Ieva. Båda tjejerna var trötta och orkade inte riktigt ge sig själva den bästa chansen att simma så fort som dom hade hoppats på.

Men Ieva simmade in på sin näst snabbaste tid någonsin och Inez simmade 200m ryggsim för första gången i 50m bassäng.

 

Vi åker hem från Sjöbo med flera nya personliga rekord och lite medaljer och andra bra erfarenheter till senare tävlingar.

 

Bra jobbat tjejer!

DM/JDM

Under helgen har Klippan haft en liten men snabb trupp i Staffanstorp för att simma DM/JDM.

 

Truppen bestod av följande simmare som simmade följande distanser.

Henri Moreau -2006 simmade 50m ryggsim & 50m frisim

Emma Ströby-Stepan -2010 simmade 100m,200m & 800m frisim

Patricia Pitula -2008 simmade 200m fjärilsim

Billie Åstrand -2009 simmade 200m fjärilsim

Daniel Lundahl -1991 simmade 50m bröstsim & 50m fjärilsim

Marcus Skog -1996 simmade 50m bröstsim & 200m bröstsim

 

Under lördagen så fick vi uppleva 2 startpallar som gick sönder, lite åska och massor av solsken.

I vattnet fick vi se Emma göra en bra 100ing frisim och en stark 200ing frisim. 
Vi fick se Henri göra en ordentlig satsning på 50m ryggsim men han simmade tyvärr in i linan efter ca 35 meter.

 

Helgen första pers kom från Pattis på 200m fjärilsim. Detta var tredje perset på samma distans på 3 tävlingar i rad nu. Sakta men säkert börjar vi hitta en bra simning för Patricia och 200m fjärilsim.

Billie gjorde en helt okej insats där hon var snabbare fösta 100a denna gången än senast i Landskrona. Men tyvärr fanns inte orken där utan Billie landade en bit över sitt PB.

 

På söndagen så hade KSS nog den högsta snittåldern på hela tävlingen med en simmare på 32 och den andra på 28.

Både Macce och Danne gjorde en helt okej 50a bröstsim. Macce kom inte riktigt iväg som han hade hoppats på och stumnade lite sista biten in i mål.

Danne höll i hop simningen bra men hade inte samma power från starten som vanligt. Båda landade 3-5 tiondelar över sina PB.

 

På eftermiddagen var det dags för helgen stora upplevelse för alla KSSare. Marcus Skog simmade 200m bröstsim

Loppet som direktsändes via instagram med tränare Erik som kommentator gick hur bra som helst för Macce.

En bra och stabil simning genom hela loppet med ett bra glid och mycket kraft gav Macce ett nytt pers och mersmak för distansen.

Roligt att se!

Sist ut under helgen hade vi Danne på 50m fjärilsim. Ett lite stressat lopp där Danne inte lyckades att få med sig kraften framåt slutade en bit över hans PB.

 

Klippans Simsällskap tackar SK Triton och Skånesim för årets DM i 50a och laddar vidare mot fler tävlingar innan denna säsongen är slut. 

Citadellsim & Citadellsim Mini

Vilken helg Klippans Simsällskap har haft i Landskrona på Citadellsim & Citadellsim Mini.

 

Fint väder, snabba simningar, glass, brända tränare och massor av annat bjöd denna helgen på.
Men vi gör väl som vanligt och börjar från början.

 

Citadellsim 2024 startade på fredagskvällen med systrarna Ströby-Stepan och 800m frisim.
Först i vattnet var Isa som simmade 800 för första gången i 50m bassäng och gjorde en mycket bra insats. Isa som inte har så mycket tävlings erfarenheter från 50m bassänger slog under loppet även till med nytt pers på 200m och 400m frisim.
Fin insats av Isa!
Emma gjorde även hon en mycket stabil simning när hon simmade in ca 4 sekunder över sitt pers från Stockholm tidigare under säsongen. Emmas simning räckte även till ett guld i åldersklassen 12-14 år. Bra jobbat tjejer!

 

På lördagen så visade sig Citadellbadet i Landskrona från sin allra bästa sida med strålande solsken och ca 25 grader. Detta är något som simmarna inte har upplevt så mycket tidigare då både energin sakta med säkert dränerades under dagen samt att solbrännan blev allt rödare på flera av simmarna (även tränaren). Men även om solen sken och kropparna blev tröttare och tröttare så fick KSS ändå se ett gäng mycket fina simningar.

Med Danne i spetsen då han var och nosade på klubbrekordet på både 100m frisim och 50m fjärilsim. Två väldigt stabila och väl genomförda lopp av vår ålderman.

Vi fick också se Henri vara väldigt nära sina pers på 100m frisim och 50m fjärilsim. 

Snabbt simmade även Emma på 100m frisim då hon simmade in på fina 1.03.57 vilket endast är 5 tiondelar över hennes PB.

Annars var det ganska många helt okej lopp som präglade lördags förmiddagen. Billie slog till med ett nytt säsongsbästa på 50m fjärilsim, Patt och Marta var precis över sina pers på samma distans. Men vi fick se Ieva simma 50m fjärilsim på tävling för absolut första gången, och detta gjorde hon mycket bra när hon simmade in på fina 44.94.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Under lunchen så gick de äldre simmarna och käkade och in till Citadellsim Mini (12 år och yngre) kom Julia och Theodora för att simma fort.

Julia simmade alla 4a 50orna och bäst gick det för Julia under hennes 50a fjärilsim. Detta var första gången Julia simmade 50m fjärilsim på tävling. Julias tid slutade på mycket fina 48.19.
Julia simmade också fort på 50m frisim då hon gick under 40 sekunder i 50m bassäng för första gången. Bra jobbat Julia!

Även Theodora gjorde en mycket fin tävling. Theodora som endast simma 50m frisim gjorde det med en härlig energi och en fin teknik.
Theodoras tid slutade på mycket fina 44.90 bra jobbat tjejer!

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Så fort Citadellsim Mini avslutades så var det dag för insim för Citadellsim och nu hade KSS bytat ut lite simmare då vi bland annat fick sällskap av både Macce och Rambo som skulle simma 50m bröstsim.

Här slog Rambo till med ett nytt PB och ett JDM kval. Vi säger stort grattis!
Även Macce fick till ett mycket fint lopp när han simmade in på sin näst snabbaste tid någonsin på distansen. Med tiden 32.24 var han endast 11 hundradelar över sitt egna klubbrekord.

 

Bra simmade även Patricia på 100m fjärilsim. Här hon höll ihop sin simning på ett mycket fint sätt och är endast 12 hundradelar över sitt PB. Ett nytt säsongsbästa för Pattis. Bra simmat!

Vi går vidare till 200m ryggsim damer där vi fick se Isa och Ieva simma mycket fint. Ieva var en bara 1 sekund över sitt kortbane pers och höll en mycket fin simning nästan hela vägen in i mål.

Isa slog till med en tid under 3 minuter när hon simmade in på fina 2.59.44. Bra jobbat tjejer!

 

Vi tar oss vidare till 50m bröstsim damer där vi fick se Marta simma in på en fin 5e plats ca 8 tiondelar över pers. Vi fick också se Emma simma 50m bröstsim där hon simmade på en tid av 38.69 vilket är ca 4 tiondelar över PB.

Även Alvin simmade 50m bröstsim där han gjorde helgens bästa lopp. Alvin är en av alla våra simmare i A-B gruppen som varit sjuk under en längre tid. Alvins tid 38.50 är ca 1 sekund över pers.

 

Trötta, solbrända och redo för söndagen packade KSS ihop och åkte hem för att avsluta helgen på absolut bästa sätt!

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Söndagen började med att Inez simmade 100m ryggsim. Inez gjorde en grym första 35-40 meter innan hon "valde" att kramas med linan istället för att simma.....
Inez tid landade en bra bit över pers. Men från detta så tar man lärdomen att om man ska simma ryggsim utomhus i solsken så är spegelglasögon ett bra val.

 

Efter lite ryggsim var det dags för 200m fjärilsim av Patti och Billie. Båda tjejerna har varit en del av dessa simmare som varit sjuka de senaste veckorna. Med detta i minnet så gör både en otroligt bra insats. Patti slår till och med till med ett nytt PB med fina 3.06.21 vilket bara är 1 sekund över hennes kortbane pers.
För Billes del så gjorde hon en bra öppning men sen tog krafterna slut och hon kunde tyvärr inte hålla ihop simningen sista biten.

 

Efter lite längre fjärilsim var det dags för kort frisim och 50m.

Här fick vi se lite blandade resultat från vår Klippan simmare.

Från våra tjejer så fick vi se ett nytt personligt rekord av Isa när hon simmade in på 32.32. Vi fick också se Maja göra en mycket fin simning när hon simmar in precis över sitt PB med tiden 33.63.

Snabbast av tjejerna var Marta med tiden 29.62 vilket var ca 7 tiondelar över henne PB från Jönköping.

 

För killarna som också simmade 50m frisim så var Henri snabbast. Med sina fina 25.47 så var han endast 3 tiondelar över sitt PB. Men där är mycket mer att hämta från Henris simning då han upp till 35m ligger lika med de simmarna som simmade på 24.8. Ska bli spännande att följa!

Vi fick också se Macce göra en fin 50a frisim när han gick under 27 sekunder igen. Även Alvin gjorde ett fint lopp när han simmade in på 30.98.

 

Nu var även detta passet slut och då väntades lite regn, en glass, lite mat och allmänt mysiga stunder.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Sista bästa passet som man brukar säga. Och för Klippans del så stämde det ganska bra!

 

Vi började med att få se två nya personliga rekord på 100m bröstsim. Först var det Alvin som för första gången gick under 1.30 i 50m bassäng. 

Där efter var det Macce som simmade in på fina 1.12.10 vilket endast är 3 tiondelar över klubbrekordet.

Vi fick också se Marta slå till med ett nytt pers på distansen. Marta som jagar ett Sum-Sim kval gjorde ett otroligt bra lopp i ca 90 meter. Sista biten in i mål var lite tuffa men hon har en verklig chans att klara av att kvala.

Martas nya PB är 1.23.95.

 

Efter bröstsim så kommer frisim. Och denna gången var det 200m frisim med Patti och Emma som Klippan representanter. 

Patricia gjorde en mycket bra simning där hon hitta ett bra flyt och klara av att genomföra hela 200ingen på ett grymt sätt.
Patti simmade in på 2.29 vilket är ca 1 sekund över hennes PB.

Emma slog till med helgens lopp när hon simmade sitt sista lopp.
Emma simmade i åldersklassfinalen 12-14 år på bana 5. Efter en mycket fin första 100ing tryckte Emma på och tog en liten ledning uppe mot 150 meter.

Men tyvärr fick hon se sig omsimmad sista 10 meterna. Men vad gör det när sluttiden räcker både till ett silver på tävlingen, ett nytt PB och ett nytt klubbrekord. Emma suddar ut ett klubbrekord som fått stå sig sedan 1988 med 4 hundradelar.

Emmas nya klubbrekord lyder 2.15.25.

Stort grattis!

 

Sist på tävlingen för KSS del var Alvin, Patti och Marta och 50m ryggsim.

Här fick vi se Alvin simma in på ett nytt pers och Pattis och Marta krama linan.

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Vi sammanfattar en grym helg tillsammans med mycket skratt, massor av sol, lite brända kroppar, några väldigt snabba simningar och otroligt mycket saker att ta med oss inemot DM och LH-Games som står näst på tur för våra simmare.

 

 

 

 

 

Vårsimiaden i Klippan

Under lördagen den 4/5 så arrangerade Klippans Simsällskap tillsammans med Skånesim Vårsimiaden.

Vårsimiaden är en fortsättningstävling för simmare 12 år och yngre och den simmas på tre platser runt om i vårt distrikt samt i övriga distrikt i landet.

 

Klippans Simsällskap hade 7 simmare på plats som deltog.

I vattnet fick vi se Isa Ströby-Stepan -2012, Ella Gustafsson -2013, Julia Bengtsson-2014, Theodora Stanusoiu-2012, Olea Nyhuus-2013,
Vincent Rydje-2016 & Teodor Vuokivi -2012.

 

Vi tar och berättar om en simmare i taget och vi tar och börjar med Julia.

Julia simmade hela 5 lopp + en lagkapp. Julia slog till med nya pers på samtliga 5 distanserna. Där hon slog sitt största nya pers var på 25m fjärilsim där hon persade med hela 5 sekunder.

Julia simmade även ryggsimmet i vår lagkapp på 4x50m medley.
Mycket bra simmat under lördagen Julia!

 

Nästa simmare vi tar och lyfter fram är Ella som även hon simmade 5 lopp + en lagkapp. Ella gjorde även hon en mycket fin tävling där hon bland annat slog nya pers på 4 av 5 lopp. Hennes bästa lopp under dagen var hennes 200m medley där hon slår till med ett nytt PB med hela 9 sekunder!

Ella simmade även bröstsimmet i vår lagkapp på 4x50m medley.

En otroligt bra genomförd tävling av Ella. Det ska bli spännande att följa henne under de kommande tävlingarna.

 

Vi tar och fortsätter och nu har vi kommit till Oleas tur.

För Olea var detta hennes andra simtävling och Olea simmade 50m bröstsim och 50m ryggsim. Oleas bästa lopp kom på 50m ryggsim där hon simmade in på mycket fina 55.43.

Vi hoppas att detta gav Olea mersmak och att vi får se henne på fler simtävlingar i framtiden.

 

Då var det dags för vår första kille och vår yngsta simmare. Vincent endast 8 år gammal gjorde även han en av sina första simtävlingar.

Vincent visade mycket mod och en otroligt bra simning när han simmade 50m bröstsim och 50m frisim.
Vincents 50m frisim är den som sticker ut allra mest och med mycket fina tiden 50.62 så visar han att han kan simma riktigt fort.

 

Simmare nummer 5 är ingen mindre än Theodora. 
Theodora simmade 3 lopp + en lagkapp där hon simmade frisimmet i vår lagkapp på 4x50m medley.

Theodora simmade även 50m frisim, ryggsim & bröstsim. Tyvärr så hade Theodora lite bråttom ifrån startpallen både på frisim och bröstsim så hon blev tyvärr diskad. Men simningen som Theodora visade upp på både frisim och bröstsim var otroligt bra med mycket mer att ge i framtiden.

Theodoras 50m ryggsim var även det en mycket fin simning som slutade på fina tiden 56.50.

 

Då har vi bara 2 simmare kvar att presentera och först har vi Isa.

Isa simmade även hon ett stort gäng lopp + fjärilsimmet i vår 4x50m medley lagkapp.

Isas bästa lopp under lördagen var hennes 100m ryggsim där hon går under 1.20 för första gången och med marginal när hon går i mål på mycket fina 1.18.84. Ett annat lopp som Isa genomförde mycket bra var hennes 200m medley som hon simmade för första gången på tävling. Isa tar sig även här under en tuff tidsgräns när hon simmar in på 2.59. 80.
Bra jobbat Isa!

Nu tar vi nya tag emot Citadellsim.

 

Klippans Simsällskaps sista simmare som var i vattnet på Vårsimiaden var Teodor.

Han gjorde även han en mycket fin tävling när han simmade 50m frisim, 50m bröstsim och 50m ryggsim.

Teodor slog ett fint och stort pers på 50m bröstsim när han sänkte sitt pers från 1.11 till 1.06.

Bra jobbat Teodor!

 

Jag vill också passa på att tacka alla föräldrar, äldre simmare och utomstående som hjälpte till att göra detta till en riktigt fin simtävling både för simmarna, tränarna och publiken.

 

Nu ser vi fram emot Klippan Plasket ute i Ljungbyhed söndagen den 16/6.

 

Varmt välkomna tillbaka!

 

Rosenlundssprinten (50m) i Jönköping 2024

Helgen 26–28 april åkte 12 simmare, 1 tränare och 1 mamma upp till Jönköping för att simma snabbt i 50m bassäng.

Men jag tror inte det fanns någon Klippan simmare som trodde att det skulle gå så bra som det gjorde!
Tävlingen uppe i Jönköping genomförs på ett lite speciellt vis då samtliga simmare som simma 50m distanserna simmar först försök, därefter så tar sig några vidare direkt till semi-final men övriga får en chans till att ta sig vidare och detta gör genom så kallade uppsamlingsheat. Efter uppsamlingsheaten så är det sen semi-final och sen final.
Detta betyder att alla får simma minst 2 stycken 50or av samma distans och har man tur så får man simma 3 eller 4 stycken.
Övriga distanser simmade som direktfinaler.

 

Så tar vi oss igenom denna helgen på bästa sätt?


Vi tar och börjar från början och 50m frisim försök/uppsamlingsheat damer och herrar på fredagskvällen.
Här fick vi se Marta Wisniewska -2010 slå till med ett enormt stort personligt rekord och tillika åldersklassrekord för tjejer 14 år. Marta som kom till Jönköping med ett pers på 30.04 slog till direkt i försöket med fina 29.24 vilket gav henne en direkt plats in i semi-finalen.
Emma Ströby-Stepan-2010 gjorde Marta sällskap till semi-finalen med ett nytt pers med fina 29,61 vilket är en sänkning med dryga 6 tiondelar.
Vilken start på tävlingen! Och det fortsatte genom nytt pers av Patricia då hon gick under 31 sekunder för första gången i försöken med 30,96 för att sen i uppsamlingsheatet ta sig vidare till semi-final med fina 30.46!
Vi fick också se ett nytt klubbrekord av Henri Moreau -2006 på just 50m frisim. Henri slog till med ett riktigt dunderlopp och simmade in på fina 25.15 vilket gav honom en semi-finalplats som delad 4a.
Från uppsamlingsheaten fick vi sen se Nils Alberge -1994, Valenin Albere -1993, Marcus Skog -1996 och Algot Wassenius -2006 ta sig vidare till semi-final.

 

Efter massor av 50or var det dags för 200m frisim damer och här fick vi se Inez Pirvu Ottosson-2011 slå till med ett nytt personligt rekord med hela 11 sekunder! Inez gjorde under helgen massor av fina lopp.
På 200m frisim fick vi också se Klippans första medalj under helgen. Detta genom en silverpeng av Emma med den mycket fina tiden 2.16.83 vilket endast var 2 tiondelar över hennes nysatta pers från Stockholm i början v månaden.
Medalj nummer 2 fick vi inte vänta så länge på utan den kom av Henri på 100m ryggsim. Detta genom en mycket fin första 50a. Henri simmar in sin näst snabbaste 100ing ryggsim i långbana när han tar hem ett brons i äldsta åldersklassen.

 

Efter en grym första dag så tog Klippan lite kväll och laddade batterierna och fortsatte sin grymma simning på lördagen.
Lördagen startade med 50m ryggsim försök och uppsamlingsheat.
Här fick vi se Inez simma en grym 50a där hon tar sig vidare till uppsamlingsheat genom ett nytt PB med 38.72. Lite senare i uppsamlingsheatet slog Inez till ordentligt och simmade sig vidare till en semi-final med grymma 37.84!

Vidare till semi-final tog sig även Emma på 50m ryggsim genom ett nytt PB med fina 35.01 vilket var ett nytt pers med 2,5 sekund.
Vi fick också se Maja simma in under 40 sekunder för första gången på 50m ryggsim. Detta tog henne till ett uppsamlingsheat där hon tack vare en strykning fick chansen att simma Semi-final.

För killarna fick vi se Henri ta sig vidare till semi-final med fina 30.41 vilket endast är 1.5 tiondel över sitt PB.


Efter 50orna har vi lärt oss att det är dags för 200ingar och 100ingar och denna gången var det 200m medley damer som stod på schemat. Och här simmade Emma hem tävlingens andra medalj. Denna gången var det en bronspeng tack vare sitt nya personliga rekord med fina 2.40.40 vilket även var ett Sum-Sim kval på distansen.

Vi fick även se våra tjejer simma 100m fjärilsim och här fick vi se tre tjejer i vattnet och 2 väldigt olika upplägg.
Vi fick se Marta och Patricia simma med fullt tryck från start och där krafterna tyvärr inte höll hela vägen in i mål. Här slog Marta ett nytt pers med 10 sekunder och Patricia var endast några tiondelar över sitt egna pers.
Det andra exemplet på hur man kan simma 100m fjärilsim fick vi se av Billie Åstrand -2009 som gick ut lite lugnare första 50an för att sen trycka på fint sista 25an. Billie simmade in på 1.24.45 vilket var ett säsongsbästa med hela 6 sekunder från Burlövs tävlingen i februari.

Vi fick också se Nils simma 100m fjärilsim där han otroligt lätt och kontrollerat simmade första 50an på fin 27,51 vilket är en otroligt bra öppning. Men Nils håller på att ändra om lite i sin fjärilsteknik så när han blev trött så ändrade han sin teknik och fick en sluttid på 1.01.97 vilket är 4 tiondelar över sitt egna klubbrekord.

 

Efter lite lunch och tårta för att fira Bille som fyllde 15 år på söndagen så var det dags för eftermiddagens tävlingar och nya snabba simningar. Här fick vi se 50m bröstsim försök och uppsamlingsheat.
Och vilket försökslopp Marta bjöd oss på. Med en sänkning av hela 1 sekunder så simmade hon in på fina 36.65 vilket var ett DM-kval, ett kval till Swim Open Stockholm och en tid som endast är 0.5 sekunder ifrån JSM B-kval! Otroligt bra simmat Marta!
Vi fick också se Emma sänka sitt personliga rekord på 50m bröstsim med fina 38.36 vilket gav henne en semifinalplats.
På 50m bröstsim fick vi också se Patricia slå nya personliga rekord och simma hem en semi-finalplats med fina 42.40.
Viljamas Aniulis -2007 simmade även han en mycket fin 50a bröstsim. Han slog till direkt med ett nytt personligt rekord med fina 35.60 vilket räckte till en semi-finalplats.

Även Macce och Algot tog sig vidare till semi-final på 50m bröstsim med tiderna 32.45 respektive 43.26.

 

Sista 50an att simma försök/uppsamlingsheat på var 50m fjärilsim.

Och här fick vi se ett nytt åldersrekord av Emma. Emma simmade sig vidare till semi-final med fina tiden 31.96.
Även Marta slog till med ett nytt PB när hon simmade in på 33.70 och sen sänkte hon den tiden i uppsamlingsheatet och tog sig vidare till semi-final med tiden 33.49.
Även Patricia tog sig vidare till semi-final genom uppsamlingsheaten och en tid som var ca 0.5 sekunder över sitt PB.

Då var det dags för klubbrekord nummer 2 under helgen! Denna gången var det Valle som slog till med sitt första individuella klubbrekord och såklart var det på 50m fjärilsim.
Valle sänkte Dannes klubbrekord från 26.6 till snabba 26.46. Detta var även ett Swim Open Stockholm kval!
Vidare till semi tog sig även Nils med mycket fina 26.64.
Nu är vi inne på lördagens sista distanser och många trötta kroppar och huvud gjorde sitt bästa för att samla lite kraft och simma fort på 100m frisim.
En som tog chansen och lyckades var Inez som simmade in under 1.10 på 100m frisim för första gången i 50a. Bra jobbat Inez!
Vi fick också se Henri sänka sitt pers på 100m frisim med dryga sekunden och bara vara 3 tiondelar över åldersrekordet.

Nu har vi bara 100m bröstsim kvar innan det är dags att prata med alla semifinaler och finaler!
Marta gjorde en mycket fin 100ing bröstsim. Lite för klent första 50an men en grym hemgång och ett nytt PB med fina 1.24.15 vilket endast är 6 tiondelar över Sum-Sim kvalet.
Även Macce slog till med en mycket fin simning på 100m bröstsim och ett nytt PB med fina 1.12.19 vilket även räckte till en silvermedalj.

 

Innan jag går vidare till finalerna så vill jag passa på att nämna Bille och Patricias 200m fjärilsim extralopp. Båda tjejerna simmade in på 3.09 och Patricia slog pers med hela 8 sekunder och Bille var bara 3 sekunder över sitt PB. Snyggt jobbat tjejer!
Sen vill jag också berätta om Algot Wassenius. Algot simmade hela 11 lopp under helgen och hans slog till med 10 nya PB. Algot hade en helt otrolig helg!

 

Första semifinalen/finalen som stod på schemat var 50m bröstsim och här hittade vi Marta, Emma, Patricia, Viljamas & Macce.
I åldersklassen 14-15 tog sig Marta enkelt vidare till final med fina 37.32 medan Emma tyvärr blev 9a i semifinalerna.
I finalen så tog Marta verkligen för sig och gjorde sitt näst bästa lopp någonsin! Marta simmade in på fina 36.80 vilket räckte till en fjärdeplats.
Även Patricia tog sig vidare till en final på 50m bröstsim och detta genom ett nytt PB med fina 41.26. I finalen kunde hon inte riktigt upprepa samma simning utan simmade in på hennes näst bästa tid någonsin och 41.73.

Viljamas simmade ett ganska så identiskt lopp i semifinalen som i försöket och tog sig där med vidare till final som 8e simmare.
Väl i finalen så sänkte Rambo sitt pers med hela 8 tiondelar och simmade in på fina 34.89.
Macce behövde inte simma någon semifinal pga för få simmare. Men i finalen så fick han tyvärr inte till det utan slutade på en 5e plats med tiden 32.85.

 

På 50m fjärilsim damer 14-15 år så lyckades inte Emma eller Marta att ta sig vidare till final. Båda var lite långsammare än i försöken.
Inte heller Patricia lyckades att sänka sin 50a fjärilsim i semifinalen och slutade som 13e tjej i 16–17 årsklassen.

För killarna och 50m fjärilsim fick vi se Nils och Valle lätt ta sig vidare till finalen. I semifinalen simmade Valle på 26.58 och Nils 26.74.

Och väl i finalen så var det andra ordningen när Nils slår till med ett kanonlopp och fina 26.50 vilket var ett nytt PB och en tid som räckte till silver. Medan Valle slutade på en fin med tråkig fjärdeplats med fina tiden 26.61.

 

Vi tar oss vidare till 50m ryggsim semifinal tjejer 14-15 år och Emma. Emma simmade till sig en finalsimning med ett nytt fint pers på 34.49. I finalen så fick Emma tyvärr inte det att stämma och var lite efter redan efter starten och slutade 8a i finalen.

Maja simmade även hon semifinal på 50m ryggsim och här lyckades hon tyvärr inte att gå under 40 sekunder igen utan landade dryga sekunden över sitt nya PB och en 15e plats i sin åldersklass.

Inez tog sig också vidare till semifinal där hon slog till med ytterligare ett dunderlopp och fina 37.21 vilket gav henne en finalsimning. I finalen tog nerverna över lite och Inez simmade in på en fin 8e plats.

 

Efter allt ryggsim var det dags för sista distansen för årets Rosenlundsprinten i 50m bassäng, och 50m frisim.

I semifinalen för tjejer 14–15 år fick vi se både Marta och Emma ta sig vidare till final. Vi fick också se Marta sänka sitt nya PB och simma in under 29 sekunder för första gången då hon simmade in på fina 28.93.
I finalen så fick vi se Marta simma simma som trea och fick ta emot en bronspeng med fina tiden 29.23. Emma simmade in på en delad sjätteplats med tiden 29.90
Patricia simmade semifinal och slutade på en fin 11e plats strax över henne nya PB.
Även Viljamas tog sig vidare till semifinal och slutade på en 12e plats.

 

I semifinalen på 50m frisim herrar 18 år och äldre hade vi hela 5 simmare.
Vidare till finalen tog sig Nils, Henri och Valle. Macce och Algot slutade på 11e respektive 15e plats.
I finalen så fick vi se helgen tredje och sista klubbrekord. Som ni kanske minns så slog Henri ett nytt klubbrekord i försöken. I finalen så var det dags för Nils att simma hem en ny medalj och ta tillbaka klubbrekordet från Henri. Detta genom en simning på fina 25.09 vilket räckte till en tredjeplats.
Henri slutade på en fin fjärdeplats med tiden 25.29 och Valle slutade på en sjätteplats med tiden 25.60.

 

Hur sammanfattar man denna helgen? Jo genom några får ord.

Vilka otroliga simmare vi har i Klippan!


 

Swim Open Stockholm

Från torsdagen den 4/4 till måndagen den 8/4 var Klippans Simsällskap representerade av tre simmare och en tränare vid Swim Open Stockholm,

Detta är en simtävling på absolut högsta internationella nivå. Vi fick under dagarna i Stockholm bland annat se världsstjärnor som Sarah Sjöström, Louise Hansson, Arno Kamminga (Nedlerländerna), Danas Rapsys (Litauen) och massor av andra otroligt duktiga simmare.

 

Simtävlingen bjöd på simmare från 27 nationer, 140 föringar och massor av snabba simningar. Vi fick till exempel uppleva två nya svenska junior rekord på 800 och 1500m frisim damer. Men vi fick även uppleva massor av andra roliga saker utanför simhallen.

 

Simtävlingarna startade på fredagen den 5/4 och då fick Klippan se samtliga av sina simmare i vattnet.

 

Först i hade vi Emma Ströby-Stepan -2010 på 200m frisim. Emma som under denna helgen simmade 6 lopp och slog nya personliga rekord på samtliga. Emmas start på 200m frisim gav en otrolig bra känsla för både simmare och tränare. Emmas tid 2.16.67 är en tid som under förra årets Sum-Sim final i Halmstad hade räckt till en finalplats i 13–15 årsklassen.
Helt enkelt en otroligt fin start på tävlingen.
Efter Emmas 200ing var det dags för Daniel Lundahl -1991 och Nils Alberge -1994 att äntra tävlingsbassängen. Båda killarna hoppade i på 50m fjärilsim. Tyvärr för båda så fick ingen av dom till det där perfekta loppet som dom sökte efter. Danne missade ganska mycket i sin uppgång och fick slita ganska hårt sista biten in i mål. Men med detta sagt så var han endast 13 hundradelar ifrån hans anmälningstid, tillika klubbrekordet.
Nils 50a var som jag tidigare skrev inte heller det bästa loppet. Nils fick tyvärr inte tag i vattnet utan vevade på väldigt mycket utan att få något grepp som drev honom framåt.
Nils tid slutade på 27.13 vilket var ca 0,5 sekunder över hans personliga rekord.
Men efter lite dystra miner från grabbarna var det dags igen för Emma. Och denna gången simmade hon 1500m frisim.
Detta var en 1500ing som bjöd på en otrolig styrka och vilja att prestera. Emma slog till med ett nytt PB med nästa 57 sekunder och hon var även under JSM B-Kval vilket betyder att om Emma lyckas slå till med ett A-kval så får hon även simma 1500m frisim på JSM.
Vi säger stort grattis till Emma och till hennes nya kval.

Efter lite trevligt häng på kvällen med Ängelholm och med vår hejarklack på plats. (Macce + sambo, Nils sambo My (gammal tränare i KSS) och Nils bror Valle) så var det dags för sängen och uppladdning för Emmas tredje lopp.

 

Lördagen hade Klippan endast ett lopp och det var Emma som simmade 400m medley. Även här fick hon till en riktig kanonsimning och slog till med två nya personbästa i samma lopp. Jo då Emma slog till ett nytt PB på första 100m fjärilsim med fina tiden 1.17,78 vilket är nästan 3 sekunder bättre än hennes nästsnabbaste 100ing fjärilsim.
Och efter en sån här start så var det bara för Emma att fortsätta och det gjorde hon verkligen. Emma simmade in i mål efter 400m medley med en tid av 5.44.18 vilket var över 15 sekunders nytt PB.
Vi säger stort grattis igen till Emma!

 

Söndagen var det dags igen. Bara Emma i vattnet för Klippan och denna gången stod 400m frisim på schemat. Emma som visat stor form fram till hit ville inte göra ett sämre lopp utan simma in på ett nytt fint PB med 6 hela sekunder. Med en tid av 4.51.55 vilket även detta hade räckt till en Sum-Sim Final på distansen för 13–14 åringar 2023. Det ser väldigt bra ut inför sommarens mästerskap för Emmas del!

 

Då var det dags för måndag och denna tävlingen sista tävlingsdag och även vår hemresedag.

 

I vattnet fick vi se Danne tillbaka efter 2 dagars vila. Danne simmade 50m frisim och 50m bröstsim. Båda loppen var väldigt bra fram till 45m men sista 5 meterna fanns det inte riktigt det allra sista för att få fram dessa verkliga topptiderna som finns i kroppen.
Dannes 50m frisim var en sänkning av hans anmälningstid med 1 tiondel och i mål fick han tiden 25.88. På hans 50a bröstsim så slog han till med ett nytt personligt rekord med även här 1 tiondel.
Detta är en tid som endast är 7 hundradelar från vårt Klubbrekord. Dannes tid på 32.21 visar att där är väldigt mycket mer att hämta.

Emma hade såklart även hon två lopp och denna dag var det dags för den underbara kombinationen 100m frisim och 800m frisim.
Emmas 100ing är något som vi inte har lagt så mycket fokus på inemot denna tävlingen. Men Emma lyckades ändå simma hem ett nytt PB med 2.5 sekunder och i mål gick hon på fina 1:03.04.
Hennes sista lopp var som sagt 800m frisim. Här simmade en trött Emma ett stabilt lopp och simmade in på ett nytt personbästa med dryg 7 sekunder och en tid av 10.12.73,

 

Vi säger stort grattis till alla fina prestationer från våra simmare.

 

Och nu laddar vi upp inför Späckhuggarspinten i Eslöv och Rösenlundsprinten i Jönköping.

 

Heja Klippan!

S 71-Cup

Under lördagen den 9 mars var Klippans Simsällskap iväg med 5 simmare i Hässleholm och simmade S 71-Cup.

 

Många av simmarna gjorde mycket fina prestationer både i vattnet men framför allt var det många av dom som tog stora steg runt bassängen. Med detta är jag väldigt imponerad över simmarnas planering av uppvärmning, mat och vila efter och innan varje lopp.

 

Här kommer ett axplock av våra grymma simmares prestationer under dagen i Hässleholm.

 

 • Julia Bengtsson - 2014, simmade under dagen 3 lopp och där fick vi se 2 nya personliga rekord. Det största kom på första grenen, 100m bröstsim där Julia slog till med ett riktigt panglopp och simmade in på mycket fina 1:40,44 vilket var ett nytt pers med hela 13 sekunder!

 • Ella Gustafsson -2013 simmade flest lopp av alla Klippan simmare, Ella bjöd oss på bland annat nytt pers på 100m bröstsim med hela 5 sekunder. Men Ellas största prestation under dagen var hennes förmåga att ta åt sig feedback från sin tränare. Ella simmade en fin 50a ryggsim på förmiddagen, men kom tyvärr allt för nära väggen. Lite senare under dagen simmade Ella även 200m ryggsim där vändningarna var bättre men fortfarande lite nära. Men Ellas sista lopp för dagen var 100m ryggsim där hon satte samtliga tre vändningar och simmade ner allt motstånd och gick i mål på en tid av 1:36,32 vilket var en liten bit över pers men en otrolig förmåga att bli bättre genom hela tävlingen!
 • Isa Ströby-Stepan -2012 var simmaren som under dagen simmade hem flest medaljer till Klippan.
  Isa visade upp fina simningar på de flesta av henne lopp men Isas lopp som jag vill berätta lite mer om är hennes 400ing frisim.
  Detta var Isas första 400ing någonsin på tävling och då är det lätt att man inte vågar simma på så fort som man kan. Isa gjorde en fullt godkänd simning och simmar in på fina 5:41,72. Men det absolut bästa var henne reaktion efter loppet. Där hon kommer fram studsande till sin tränare och säger att det vill hon göra fler gång och då ska hon också ta i lite mer.
  Roligt att se när simmarna lär sig saker1
 • Ieva Klimciauskaite -2011 hade en otrolig tävling helgen innan S 71 -cup i Helsingborg så tyvärr så kunde Ieva inte leva upp till sina nya personliga rekord. Men med det sagt så visade Ieva upp fina simningar på bland annat 100m frisim där hon gjorde sin näst snabbaste tid någonsin med 1:15,24. Men Det jag vill lyfta med Ieva är hennes otroliga glädje som hon visar upp under hela dagen. Ieva hejar och peppar sin kompisar så folk från andra klubbar funderar på vad det är som händer borta hos Klippan simmarna.
  Detta är något som Klippan ska vara otroligt stolta över och en stor eloge till Ieva som sätter färg på tävlingarna.
 • Inez Pirvu Ottosson -2011 var sista Klippan simmaren den tävlingen. Inez bjöd även hon på massor av fina simningar, men jag vill passa på att ge henne lite extra beröm för sina otroligt fina starter (inte ryggsim). Inez har verkligen utvecklat sina starter från pall och kommer ifrån pallen med en väldigt hög fart. Nu är det dags att jobba vidare med ryggsimsstarterna med.
  Inez bästa lopp under helgen var hennes 100m frisim. Här var Inez endast 0.5 sekunder över pers.

Samtliga reslutat kan ni hitta här:

Resultat

 

Bra jobbat alla tjejer! Nu laddar vi för Späckhuggarsprinten i Eslöv om en månad!

 

Öresund Meeting & Masters DM

Under helgen som gått har Klippans Simsällskap varit representerade på både Öresund Meeting i Helsingborg och på Masters DM i Lund.

 

Vi tar en tävling i taget och startar upp med Masters DM.

I lördags var 4 simmare från Klippan i Lund för att simma fort och plocka hem lite DM medaljer.

 

Vi hade Annika Löfgren som simmade i 45-49 årsklassen.  Annika simmade hem guld på 100 och 50 frisim med tider av 1.07,59 och 31.00.
Annika simmade även 50m ryggsim där hon var ensam i sin åldersklass men simmade in på tiden 36,21.
Ett bra kvitto inför Masters SM som går i Eskilstuna i slutet av månaden.

 

I åldersklassen 30-34 år fick vi se Daniel Lundahl simma hem flera medaljer. Danne slog även till med 2 nya klubbrekord. Detta på 50m bröstsim med fina tiden 30.10 och på 50m ryggsim med tiden 27,36.
Dannes medaljer tog han på följande distanser.
50m bröstsim - Silver
50m ryggsim - Guld
50m fjärilsim - Guld
50m frisim - Guld

 

Stort grattis till fina prestationer Danne!

 

I åldersklassen under Danne simmade Marcus Skog och Macce simmade 50m frisim och 50m bröstsim under denna tävlingen.

Macce simmade hem guld på 50m frisim med tiden 26,24 vilket bara är ca 1 tiondel över hans personliga rekord.

Macce simmade även 50m bröstsim där han tangerade sitt pers med 30,99 men var ensam i sin åldersklass.

 

Sista simmaren på plats i Lund var Henri Moreau som simmade pre-masters (18-24 år)

Henri gjorde en stabil tävling där han simmade hem medaljer på samtliga av sina 4 lopp.

Henris bästa lopp var 100m frisim där han slog till med ett nytt personligt rekord.

 

Snyggt simmat av er alla i Lund!

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Från fredagskväll till söndagskväll var Klippans Simsällskap i Helsingborg och simmade Öresund Meeting.

Klippan hade en trupp på ca 10 simmare där samtliga gjorde väldigt fina prestationer.

För att detta inte ska bli ett alldeles för långt referat så kommer jag att ta ut varje simmares bästa lopp och berätta lite mer om det.
Samtliga resultaten kan ni hitta på IC Control LiveTiming - Öresund Meeting & Öresund Sprint Challenge 2024

 

Alvin Larsson - 2010 
Alvins bästa lopp under helgen enligt mig var hans 100ing frisim.
Alvin gör en otroligt fin första 25a och leder sitt heat med ganska mycket inför hans vändning vid 50 meter. Alvin håller uppe sin simning mycket bra men tröttnar lite sista 10-15 meterna men simmar in på ett nytt fint pers på 1.10.31. Alvin tar nya och stora steg varje träning och varje tävling han gör och snart är han under 1.10 på 100m frisim.

 

Billie Åstrand -2009

Billie hade en ganska kämpig helg där många av loppen inte gick hennes väg. Men jag tycker ändå att hon ska ta med sig sin 50a frisim hem och glädjas över.

Billie gör en mycket stabil simning men tyvärr så blir det lite många andningar sista 10 meterna och tekniken faller bort en liten stund. Billie simmar in på 32.85 vilket endast är 3 tiondelar över sitt personliga rekord.

Algot Wassenius -2006

Algot hade en helt magisk lördag i Helsingborg. Algot simmade 5 lopp och slog nya pers på samtliga av sina starter.

Algots bästa lopp kom på hans 100ing frisim.

Innan denna tävlingen var Algots personliga rekord 1.07,12 och från Speedo i Helsingborg 2022. Så över 1.5 år gammalt. 

Algot fick till en riktigt fin simning och gjorde många moment helt rätt och det syns att det finns mycket mer att hämta med lite mer erfarenheter kring att lägga upp sina tävlingslopp.

Algot simmar in på en sluttid av 1.06,14 vilket är ett pers med nästa en sekund!

 

Patricia Pitula -2008

Detta var nog det lopp som var det lättaste för mig att välja ut att berätta om.

Patricias 100 meter fjärilsim. Med en ny teknik som börjar sitta bättre och bättre tog sig Patti igenom en 100ing fjärilsim på ett mycket bra sätt.

Patti simmar in på fina 1.16,85 vilket är ett nytt pers med hela 1,4 sekunder och en distans som hon har kämpat med väldigt länge att få rätt på.

En mycket fin simning av Patti!

 

Ieva Klimciauskaite -2011

Ieva slog till med helgens största personliga rekord när hon med kraft och vilja simmade 100m frisim på fina 1.13.67. Detta var ett nytt personligt rekord med hela 6 sekunder! Otroligt imponerande!

Ieva simmade även 400m frisim för första gången och även om hon simmade 50m för långt så tog hon sig in på mycket fina 5.40.45.

 

Emma Ströby-Stepan- 2010

Emma var ytterligare en simmare som bjöd på massor av snabba simning och nya personliga rekord. Men jag väljer nog ändå ut ett av Emmas många lopp som inte blev ett nytt personligt rekord.

Emmas sista lopp och Klippans sista lopp under hela helgen var 400m frisim.
Hon gör ett kanon upplägg och med kraft och bra simning drar hon upp ett mycket bra tempo. Efter 3 fjärde platser tidigare under helgen så får Emma äntligen stiga högst upp på prispallen när hon vinner 400m frisim i sin åldersklass och är endast 1 tiondel över sitt personliga rekord.

 

Marta Wisniewska - 2010

Här hittade vi en till simmare som har börjat hitta formen inför våren och sommaren.

Marta som de flesta har koll på har under den senaste tiden kämpat mot skador både i axlar och i knä.

Men nu börjar det se bättre och bättre ut igen.

Marta bjöd på flera fina simningar under helgen där hennes 100ing bröstsim och 50a frisim var hennes två bästa.

På sin 100ing bröstsim så gjorde hon en bra och fin simning och var för första gången på över ett halv år under 1.25 igen. Martas simning på 1.24.08 var hennes tredje snabbaste någonsin och ger mersmak inför resten av säsongen.

Martas 50a frisim bjöd på ett nytt personligt rekord med fina 29,17 och ger lite förhoppningar om en snabb 100ing frisim till sommaren!

 

Marcus Skog -1996

Sista personen ut för denna helgen var Marcus Skog. Ja samma Macce som på lördagen hade simmat snabbt i Lund var nu på söndagen i Helsingborg för att simma 100m bröstsim (bland annat).

Macce bjuder på en otrolig simning och efter 50m vänder han på fina 31,6 vilket om han inte ska göra en dunder kollaps bör innebära ett nytt personligt rekord.

Macce håller ihop simningen och avslutar mycket fin och simmar in på ett nytt klubbrekord!

Med tiden 1,07,52 slår han Dannes klubbrekord och bjuder upp till dans om vem som ska vara Klippans snabbaste bröstsimmare lagom till Masters SM.

Otroligt kul att se!

 

Nu tar vi nya tag och laddar upp inför S 71-Cup, Master SM och Stockholm Swim Open som där de tävlingar som står näst på tur.

 

Ha det bäst!

 

 

 

 

 

 

Sportringen Sprint Meet i Burlöv

Under första helgen i februari var det dags för 2024 års första simtävling i 50m bassäng. KSS skickad simmare från A & B gruppen till Burlöv för att testa formen inför sommarens mästerskap i långbana.

Klippans Simsällskap hade med sig 11 simmare under helgens tävling och våra simmare bjöd på massor av fina simningar som ger hopp inför framtida tävlingar i vår och till sommaren.

 

KSS fick se tre simmare födda 2010 ta sig till finaler och där göra fina prestationer. Men vi fick även se personliga rekord från en rad mer simmare.

 

Här kommer ett axplock av våra duktiga simmare och deras resultat. För att få en sammanställd resultatlista klicka er vidare via länken längst ner i referatet.

 

Marcus "Macce" Skog -96 simmade under helgen 50m bröstsim och 50m frisim. På 50m frisim slog han till med ett nytt personligt rekord och gick för första gången under 27 sekunder individuellt. 

Henri Moreau - 06 tog sig an 50m ryggsim, 100m frisim och 50m fjärilsim under tävlingen. Bäst gick det för honom på 100m frisim där han slog till med ett nytt pers med fina 58,63 där Henri gör en mycket snabb första 50a men står tyvärr inte hela vägen in i mål. Men detta visar att det finns mycket mer att hämta.

Maja Nilsson -07 tog sig till Burlöv för att simma 50m frisim. Maja gör ett mycket fint lopp i ca 40m innan krafterna tog slut och tiden sprang ifrån henne och hon simmar in strax över sitt personliga rekord.

Patrica Pitula - 08 simmade under helgen 50m frisim och 100m fjärilsim. Båda distanserna gjorde Patti mycket bra. Men för att precis ha gjort en stor omställning i sin teknik på frisimmet så är 2 tiondelar över pers ett mycket bra resultat.

Billie Åstrand - 09 simmade exakt samma distanser som Patti. Det vill säga 50m frisim och 100m fjärilsim. Tyvärr så fick Billie inte det att stämma på någon av distanserna utan landade lite över pers på båda loppen.

Alvin Larsson -10 var en av två simmare som vad med på hela tävlingen och Alvin tog sig även till final på 50m bröstsim. Detta var även Alvins första tävling i 50m bassäng vilket han gjorde otroligt bra med massor av fina simningar. Men bäst för Alvin gick det på 50m bröstsim där han i försöken simmade under 40 sekunder för första gången i sitt liv med fina 39.54 vilket räckte till en 8e plats och en ny chans under finalpasset. Och i finalen slog Alvin till med ett riktigt dunderlopp. Alvin simmade in på nya personliga rekordet av 37,83 vilket var en sänkning av försökssimningen med nästa 2 sekunder. Grymt bra jobbat, ska bli kul att se vad han kan göra på nästa tävling.

Marta Wisniewska -10 gjorde även hon en mycket fin tävling där hon bland annat simmade till sig en final på 50m frisim med det nya personliga rekordet 30,21. Marta simmade även en mycket bra 100ing ryggsim där hon slog till med ett nytt pers. Marta fick som jag tidigare sa simma final på 50m frisim. I finalen så gör hon en otroligt bra första 35 meter innan krafterna tog slut. Men Marta lyckas ändå simma in på ett nytt pers och var otroligt nära att gå under 30 sekunder i 50m bassäng. Marta simmar in som 7a med tiden 30.04!

Emma Ströby-Stepan - 10 tog sig an 4 lopp under försöken och tog sig vidare till final på två av dessa. Emma simmade final på 200m frisim där hon slutade 4a efter en mycket fin sista 50a. Emma tog sig även till final på 100m ryggsim där hon slog till med ett nytt personligt rekord i långbana med hela 10 sekunder.

Inez Pirvu Ottosson -11 var Klippans yngsta simmare och en av de två som simmade båda dagarna. Inez gjorde en mycket fin tävling där hon slog nya personliga rekord på samtliga distanser som hon simmade. Bäst gick det på 100m frisim där hon slog ett nytt pers med hela 5 sekunder och simmade in på 1:13.65. 

 

Bra simmat alla grymma Klippan simmare!
Nästa tävling för KSS del är i Osby 17-18 februari.

 

Länk till resultaten:

Swimify resultat

 

UGP 1 i Kristianstad

Sista helgen i januari 2024 vara KSS med en väldigt liten men ack så grym skara i Kristianstad och simmade Ungdoms GP.

 

Simmarna som var med på tävlingen var Emma Ströby-Stepan och Inez Pirvu Ottosson.

Tillsammans så simmade tjejerna 10 lopp och vi fick se massor av fina simningar från tjejerna.

 

Först ut var det 200m frisim som både Emma och Inez simmade.
Inez slog då till med ett nytt personligt rekord inte bara på själva 200ingen utan även på sin första 100ing. Inez simmade in på en mycket fin tid av 2:39,68 vilket även gav Inez en fin silvermedalj.
Emma som simmade i åldersklassen över gjorde även hon en fin simning. Emma håller just nu på att lära sig en ny frisimsteknik på de lite kortare distanserna så detta var första testet för hur långt hon har kommit.
Emma simmar in på en tid av 2:15,44 vilket är lite långsammare än tävlingen i Ängelholm men det finns massor av lärdomar att dra nytta av efter ett loppet. Emma slutade på en grym första plats i sin åldersklass och fick då ta emot en guldmedalj.

 

Nästa lopp på tävlingen var 100m bröstsim och här fick vi se Inez fortsätta i fin form. Inez slår till med ett 15 sekunders personligt rekord och simmar in på en tid av 1:39,29. Snyggt jobbat!

 

Vi tar oss snabbt vidare till Emmas nästa lopp och ytterligare en guldmedalj. Denna gången var det på 400m medley. En distans som Emma inte simmat så många gånger och har mycket kvar att lära sig om hur man på bästa sätt ska utföra en sån distans. 
Detta sagt så simmar Emma in på 5:31,47 vilket är ca 4 sekunder över sitt personliga rekord.

 

Efter lite lunch och vila var det sen dags för Emma igen och denna gången på en helt ny distans i 200m fjärilsim. Detta var Emmas första gång att simma 200m fjärilsim och som hon simmade det. Med en tid av 2:50,84 tar hon sig i mål som 2a och simmar hem en silvermedalj.

Lite avbad senare för Emma var det dags för 400m frisim och ännu en distans där vi laborerar lite med tekniken.

Emma gör ett bra och stabilt lopp och simmar in på 4:50,70 och får med sig hem guldmedalj nummer 3.

 

Sist ut på lördagen hade vi Inez på 200m ryggsim.

Här tog Inez vid sin mycket fina förmiddag och slog till med ett nytt personligt rekord på hela 20 sekunder!
Inez simmade in på fina 2:55,17 vilket gav henne en fin silvermedalj.

 

Snyggt jobbat tjejer! Vilken första dag.

 

På söndagen så tog sig tjejerna förmånen an ta sovmorgon för att sedan ta sig till Kristianstad på eftermiddagen.

Först ut här hade vi Inez som simmade 100m ryggsim och visade att formen från gårdagen fanns kvar. Inez tryckte på och slog även här till med ett stort nytt pers. Med tiden 1:22,36 och en tredjeplats så persade Inez med hela 10 sekunder!

Vilken helg du gjorde Inez.

 

Efter lite vila och energi så var det dags för Emma att göra helgens sista tävlingslopp.

Denna gången på 800m frisim en distans som många tänker att denna är Emma trygg med, den har hon simmat massor av gånger.

Detta var Emmas tredje gång att simma 800m frisim i 25m bassäng. 

Emma gör en tuff öppning och går ut sekunden snabbare på första 400 meterna än vad hon simmade sin 400ingar på under lördagens tävling.

Öppningen blev tyvärr lite väl hård och Emma tröttnade lite på slutet och simmade in på en andra plats med tiden 10:00,35 vilket var ca 10 sekunder över pers.

Men medalj nummer 5 till Emma var in simmad och helgens resultat blev 3 guld och 2 silver för Emmas del. Snyggt jobbat!

 

Helgens sista tävlingslopp för Klippans del var Inez på 100m frisim. Inez kom till tävlingen med ett personligt rekord på 1:15 och åker ifrån Kristanstad med ett nytt fint pers på 1:10,29 och medalj nummer 4 till Inez.

Otroligt bra jobbat även av Inez som under helgen simmar 5 distanser och slår nya personliga rekord på samtliga lopp!

 

Bra jobbat tjejer, det ser ut att bli en rolig tävlings vår för Klippans del!

ÄSS Cup 2024

Då var tävlingssäsongen igång för 2024.

 

Klippans A, B & C grupp var i Ängelholm under helgen 13-14 januari och simmade ÄSS Cup.

Tävlingen var en snabb historia både rent resultatmässigt för våra duktiga Klippan simmare men även i anseende av att det var väldigt få deltagare med på tävlingen.

 

Från KSS sida så fick vi se ett gäng nya personliga rekord men även några mycket fina och intressanta simningar som både tränare och simmare kan ta med sig in i säsongen.

För att lyfta fram några av våra mycket duktiga simmare så vill jag låta lampan lysa över Olle Ljung i vår C-grupp.
Olle simmade en mycket bra 50m frisim där han slog till med ett nytt pers med hela 5 sekunder när han för första gången gick under 40 sekunder. Olles sluttid blev 38.41. Mycket fint simmat.

 

En annan simning som jag vill lyfta fram kom också på 50m frisim fast för våra tjejer, och Tyra Hjort i vår A-grupp som efter lite problem både med sin rygg och med sin motivation så tryckte hon ner en 50a frisim under 29 sekunder på 28.85 vilket var hennes snabbaste 50a på över 1 års tid. Stort grattis Tyra!

 

Jag tycker att vi tar och fortsätter på temat snabba tjejer och 50m frisim och denna gången vill jag berätta lite om Julia Bengtsson i vår C-Grupp.
Julia som med sina 9 år (fyller 10 senare i vår) var en av de yngsta på hela tävlingen. Julia gjorde precis som Olle och tog steget under 40 sekunder för första gången.
Julia slog till med ett nytt personligt rekord med nästan 2.5 sekunder och fick den mycket fina tiden 37.51. 

 

Sista simmaren som jag vill passa på att berätta lite extra om är Marcus "Macce" Skog i vår A-Grupp. Macce simmade för första gången under 31 sekunder på 50m bröstsim och slog helt enkelt till med ett nytt personligt rekord med 30.99.
Detta visar och betyder att hur gammal man än är så går det fortfarande att utvecklas och bli bättre.

Bra jobbat Macce det ser bra ut inför våren Masters SM

 

För att detta inte ska bli alldeles för långt och tråkigt att läsa så länkar jag här nedan till resultaten från ÄSS Cup och säger stort grattis till alla Klippan simmare som var på plats och gjorde min första tävling som Klippan tränare till en underbar upplevelse.

 

Resultat ÄSS Cup

 

Tack för mig så ses vi på kanten snart igen!

 

/Erik Fritz